Pittige schouderkarbonade uit de oven met ui knoflook en chilisaus
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Deze schouderkarbonades,gekruid met peper, zout en sambal, bak je eerst even aan in de koekenpan en gaan daarna met de gebakken ui, stukje rode peper, knoflook en chilisaus een kwartiertje in de oven.
Zalig !!
Ingrediënten 2 recipe.people
2 schouderkarbonades2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
1 theelepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak)
1 grote ui, in dunne kwart ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/4 rode peper in kleine stukjes (ik had een stukje over !)
3 à 4 eetlepels chilisaus (afhankelijk van de grootte van de karbonades)
Benodigdheden
koekenpan die ook in de oven kanBereidingswijze
Verhit de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Smeer de karbonaders in met peper zout en sambal (dun !)
Verhit de olie in de pan.
Bak de karbonades aan beide zijden lekker bruin. Haal de karbonades uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook en rode peper lichtbruin.
Meng de chilisaus door het gebakken ui-mengsel.
Doe de karbonaders terug in de pan en verdeel het uimengsel niet alleen onder maar ook over de karbonades.
Zet de pan met karbonades plm. 15 tot 20 minuten in het mdden van de voorverwarmde oven.
Serveertip
Lekker smullen !