Zoete aardappel naan met curry scramble
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Met dit heerlijke recept heb je niet door dat je vegan eet, de tofu smaakt naar ei door de kala namak en krijgt nog extra smaak door de curry. Dit is perfect in combinatie met de naan waar zoete aardappel doorheen zit. Hopelijk vinden jullie dit gerecht ook super lekker!
Ingrediënten 4 recipe.people
Zoete aardappel naan 4 stuks:180 gram bloem
1/2 zakje gedroogde gist
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel zout
125 gram zoete aardappel
40 ml. warme plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
20 ml. olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie en extra om in te vetten en te bakken
Curry scramble
1 blok tofu van 375 gram
1 theelepel kala namak, zie notities
1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
2 theelepels The Vegan Sadhu currypasta voor chickpea curry
olie, om te bakken
rode peper, in dunne ringen gesneden
lenteui, in dunne ringen gesneden
Benodigdheden
Oven, kom, theedoek, deegroller, panBereidingswijze
Zoete aardappel naan
Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukjes.
Spreid de stukjes over een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olie. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot je makkelijk een vork kunt prikken in de aardappel.
Stamp de aardappel fijn tot een puree.
Meng het bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
Meng in een andere kom de zoete aardappel met de melk en 20 ml. olie en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten. Meng met een pollepel en vervolgens met je handen.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deel tot het soepel is, dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten.
Doe het deeg in een ingevette kom en leg er een theedoek over. Laat 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit met een deegroller.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de naan broden aan beide kanten ongeveer 30 seconden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Curry scramble
Laat het blok tofu uitlekken en wikkel in een schone theedoek of keukenpapier. Leg het op een bord en leg er een tweede bord op en laat er iets zwaars op rusten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk vocht uit het blok tofu geperst. Laat dit een half uurtje staan en dep het blok tofu extra droog.
Verbrokkel de tofu met je handen in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
Meng de kala namak en kurkuma er door.
Meng de currypasta met een scheutje water en voeg dit ook toe aan de tofu.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de tofu een minuut of 5 op hoog vuur, goed blijven omscheppen.
Serveer de curry scramble op de zoete aardappel naans en garneer met de rode peper en bosui.
Bron
https://wateetjedanwel.nl/zoete-aardappel-naan-met-curry-scramble/
Serveertip
Kala namak geeft gerechten de geur en smaak van ei.
In dit recept is the Vegan chickpea curry pasta gebruik:
https://www.jumbo.com/producten/koken,-soepen,-maaltijden/wereldkeukens/maaltijdpakketten/the-vegan-sadhu/