Arabisch kipstoofpotje

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2021
  • Arabisch kipstoofpotje

    Arabisch kipstoofpotje

    Arabisch kipstoofpotje

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen, in reepjes
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)

Specerijenmix
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember

Verder nodig
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
duimdik stuk verse gember, geraspt
2 courgettes, in grove stukken
1 prei, in ringen (goed gewassen)
2 blikken tomatenblokjes (á 400g)
400ml kippenbouillon
zout & peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor dit stoofpotje met kip begin je met het mengen van de specerijen. Wrijf de kip met de helft ervan in. Laat dit zolang je wilt intrekken, liefst een uurtje maar langer mag. Verhit een eetlepel olie in een grote stoofpan en braad hierin de kip rondom goudbruin in aan. Haal de kip eruit en leg die even apart op een schoon bord. Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan gedurende 6-8 minuten op medium vuur. Dan de rest van de specerijenmix erbij, samen met de prei en een minuut aanbakken.

De kip gaat nu terug in de pan, samen met de courgetteblokjes, de tomaat uit blijk, bouillon en gedroogde vruchten (rozijnen en abrikoos, inclusief het sap). Zet het vuur hoog, breng aan de kook en draai daarna het vuur terug tot de inhoud pruttelt. Laat het zo 1 – 1 ½ uur pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

Bron

https://www.susanaretz.nl/arabisch-kipstoofpotje/

Serveertip

Serveer met gekookte parelcouscous (of andere graansoort naar keuze). Super lekker is het ook om de restjes van de stoof op te deppen met lekker vers Marokkaans of Turks brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten