Courgettes gevuld met shoarmareepjes

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2021
  • Courgettes gevuld met shoarmareepjes

    Courgettes gevuld met shoarmareepjes

    Courgettes gevuld met shoarmareepjes

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 grote courgettes
300 gram shoarma
olie of vloeibare margarine
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
50 ml (ca. 3. eetlepels) crème fraîche
60 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Was en halveer de 2 grote courgettes in de lengte en hol ze uit met een lepel tot je 2 bootjes overhoudt met nog een laagje vruchtvlees.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de courgettehelften hier ong. 5 minuten in. Laat uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
Bak de shoarma in wat olie of margarine. Voeg de gesneden groenten toe, en bak in 8 minuten beetgaar.
Roer er een paar eetlepels crème fraîche doorheen.
Leg de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze royaal met het shoarma-groentenmengsel.
Gooi er gerust nog wat meer mengsel overheen of ernaast in de ovenschaal, als u wat overhoudt.
Strooi de kaas over de gevulde courgettes en bak ong. 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

https://www.dietistenfriesland.nl/recepten/courgettes-gevuld-shoarmareepjes/

Serveertip

Bevat per persoon:
12 gram koolhydraten
45 gram eiwit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten