
Drie schouderkarbonades niet te dun gesneden
Stoofvocht:
200 Ml Water
3 tenen Knoflook
2 tl Sambal Oelek
1 el Ketjap Manis
2 el Rijstwijn
Steranijs
1 tl Zout
1 tl Djahé
3 tl Rietsuiker
Babi Pangang Saus:
200 Ml van het stoofvocht
Klein blikje tomatenpuree
2 tl Sambal Oelek
1 tl Djahé
1 el Rietsuiker
4 el Azijn
2 el Citroensap
4 el Gembersiroop
1 el Maizena
Portie Atjar tjampoer
Stoofpan, Sauspan, Frituur wok of pan
De Nederlandse Babi Pangang met andere woorden dat spul dat je meestal bij de chinees haalt zelf klaarmaken. Verfijndere smaak want een Chinees maakt grotere hoeveelheden en bereid het op een meer commerciële manier.
Meng het stoofvocht en stoof de karbonades hierin in 45 minuten gaar. Eén keer omdraaien tussendoor.
Verwijder de karbonades, snij de botten er tussenuit en het vlees in repen. Zeef het kookvocht om de eventuele kleine botdeeltjes eruit te halen. Bewaar de repen op een bord. Maak ze goed droog want we gaan deze later frituren.
Maak de babi pangang saus door de ingrediënten te mengen en aan de kook te brengen, de maizena apart aanmaken in een schaaltje met wat stoofvocht voor je het toevoegt!
Vlak voor het eten de repen ongeveer 2-3 minuten frituren. Laat de atjar uitlekken in een vergiet en zet ze nog even 30 seconden in de magnetron voor gebruik.
Serveren met witte rijst, daarboven op de atjar en daarbovenop het vlees met de saus erover.
Vervang het varkensvlees door kip.
praaphorst 09-02-2021
Nou dank je wel Ria en graag gedaan :-)
riawes 09-02-2021
Ga je recept zeker maken
Groet van Ria