1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Babi Pangang Belanda

Babi Pangang Belanda

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2021

Ingrediënten 2 personen


Drie schouderkarbonades niet te dun gesneden

Stoofvocht:
200 Ml Water
3 tenen Knoflook
2 tl Sambal Oelek
1 el Ketjap Manis
2 el Rijstwijn
Steranijs
1 tl Zout
1 tl Djahé
3 tl Rietsuiker

Babi Pangang Saus:
200 Ml van het stoofvocht
Klein blikje tomatenpuree
2 tl Sambal Oelek
1 tl Djahé
1 el Rietsuiker
4 el Azijn
2 el Citroensap
4 el Gembersiroop
1 el Maizena

Portie Atjar tjampoer


Verder heb je nodig


Stoofpan, Sauspan, Frituur wok of pan


Babi Pangang Belanda
Babi Pangang Belanda

De Nederlandse Babi Pangang met andere woorden dat spul dat je meestal bij de chinees haalt zelf klaarmaken. Verfijndere smaak want een Chinees maakt grotere hoeveelheden en bereid het op een meer commerciële manier. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het stoofvocht en stoof de karbonades hierin in 45 minuten gaar. Eén keer omdraaien tussendoor.

Verwijder de karbonades, snij de botten er tussenuit en het vlees in repen. Zeef het kookvocht om de eventuele kleine botdeeltjes eruit te halen. Bewaar de repen op een bord. Maak ze goed droog want we gaan deze later frituren.

Maak de babi pangang saus door de ingrediënten te mengen en aan de kook te brengen, de maizena apart aanmaken in een schaaltje met wat stoofvocht voor je het toevoegt!

Vlak voor het eten de repen ongeveer 2-3 minuten frituren. Laat de atjar uitlekken in een vergiet en zet ze nog even 30 seconden in de magnetron voor gebruik.

Serveren met witte rijst, daarboven op de atjar en daarbovenop het vlees met de saus erover.

Serveertip

Vervang het varkensvlees door kip.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top