Saté Ayam Kecap (Kipfilet in ketjap-satésaus)
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Super malse roergebakken kipfilet (velvet coating) in een saus die het midden houdt tussen een ketjap en satésaus
Ingrediënten 4 recipe.people
Pond kipfiletPeper en zout uit de molen
2 el Olie
1 tl Maïzena
Voor de saus:
1 el Olie
4 Uien
3 Tenen knoflook
150 Ml Water
Blikje tomatenpuree
135 Ml Ketjap Manis
90 Ml Azijn
2 el Citroensap
6 el Rietsuiker
5 el Pindakaas
1 el Sambal Oelek
1 tl Ve-tsin
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Snij de kipfilet in brokken, kruid ze met peper en zout uit de molen, voeg de olie toe en roer hier de maizena doorheen. Roerbak de kipfilet 2 minuten in de wok op hoog vuur tot ze wit ziet. Doe de kipfilet even apart op een bord.
Snij de uien en de knoflook fijn en fruit deze aan in de olie. Voeg de rest van de ingrediënten van de saus toe, goed mengen en daarna de kipfilet weer toevoegen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven.
Serveertip
Serveer met witte rijst, kan ook als bijgerecht gebruikt worden in een kleinere portie.