1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Saté Ayam Kecap (Kipfilet in ketjap-satésaus)

Saté Ayam Kecap (Kipfilet in ketjap-satésaus)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2021

Ingrediënten 4 personen


Pond kipfilet
Peper en zout uit de molen
2 el Olie
1 tl Maïzena

Voor de saus:
1 el Olie
4 Uien
3 Tenen knoflook
150 Ml Water
Blikje tomatenpuree
135 Ml Ketjap Manis
90 Ml Azijn
2 el Citroensap
6 el Rietsuiker
5 el Pindakaas
1 el Sambal Oelek
1 tl Ve-tsin


Verder heb je nodig


Wok


Saté Ayam Kecap (Kipfilet in ketjap-satésaus)
Saté Ayam Kecap (Kipfilet in ketjap-satésaus)

Super malse roergebakken kipfilet (velvet coating) in een saus die het midden houdt tussen een ketjap en satésaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in brokken, kruid ze met peper en zout uit de molen, voeg de olie toe en roer hier de maizena doorheen. Roerbak de kipfilet 2 minuten in de wok op hoog vuur tot ze wit ziet. Doe de kipfilet even apart op een bord.

Snij de uien en de knoflook fijn en fruit deze aan in de olie. Voeg de rest van de ingrediënten van de saus toe, goed mengen en daarna de kipfilet weer toevoegen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven.

Serveertip

Serveer met witte rijst, kan ook als bijgerecht gebruikt worden in een kleinere portie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top