Hongaarse Goulash
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk met zoete aardappelpuree
Ingrediënten 2 recipe.people
Olijfolie400 g runderlappen, in middelgrote stukken gesneden
125 g gerookte spekblokjes
1 ui in ringen gesneden
4 teentjes knoflook
3 paprika's
2 el bloem
3 tl paprikapoeder
1,5 tl chilipoeder
1 tl karwijzaad
1 tl oregano
1 tl marjoraan
400 g gepelde tomaten
2 dl rode wijn
125 ml runderbouillon
2 takjes tijm
een bosje fijngehakte verse peterselie
Bereidingswijze
Verhit olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.
Bestrooi met zout en peper, roer even en schep het vlees op een bord.
Verhit opnieuw wat olie in de pan en voeg de spekjes, ui, knoflook, paprika's en kruiden toe en bak op middelhoog vuur, totdat de groenten licht beginnen te kleuren. Voeg dan het vlees weer toe en bestrooi het geheel met de bloem. Roer goed door en bak nog een minuut verder zodat de bloem kan garen.
Doe nu de tomaten, wijn en bouillon bij het vlees. Het vlees moet net bedekt zijn met het vocht. Voeg de tijm en naar smaak nog wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Laat de goulash met de deksel op de pan ongeveer 2 uur op heel laag vuur sudderen.
Bestrooi het geheel voor het opdienen met de peterselie.
Bron
Keukenliefde
Serveertip
Serveer met rijst, pasta of puree van zoete aardappelen.