Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

  • Stoofschotel met bockbier  van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

    Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

Heerlijk stoofpot van een van mijn favoriete topkoks.
Het bittertje van het bier is mooi in balans door het zoete van de pruimen en abrikozen.
Lekker hierbij is deze Andijviepuree

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram riblappen of sukadelappen, in blokjes
- 1 el bloem
- 1 ui, in blokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 el mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 flesje bockbier
- 200 ml runderbouillon
- 80 gram ontbijtkoek (bij gebrek aan peperkoek kun je ook speculaas gebruiken, maar neem dan de helft))
- 500 gram winterpeen (of pastinaak, of een mengeling van beide), in blokjes of reepjes
- 200 gram gedroogde pruimen en abrikozen, kleingesneden
- Peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Strooi een dun laagje bloem over het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en laat en minuut meebakken.
- Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bockbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek (speculaas) erdoor. Het vlees moet net onder staan.
- Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
- Voeg na 3 uur de winterpeen en pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven.
- Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

Bron

Miljuschka Witzenhausen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten