Babi pangang

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Babi pangang

    Babi pangang

    Babi pangang

  • Babi pangang

    Babi pangang

    Babi pangang

  • Babi pangang

    Babi pangang

    Babi pangang

Deze babi pangang is gemaakt van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees' komt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram hamlappen in reepjes
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1,5 cm gember geraspt
2 kleine blikjes tomatenpuree
150 ml sweet chilisaus
3 el ketjap manis
1,5 tl sambal
sap van ½ citroen
3 el rietsuiker
1 blokje groentebouillon
300 g atjar tjampoer
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

slowcooker

Bereidingswijze

Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker.
Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover.
Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Bron

Brenda kookt

Serveertip

In plaats van hamlappen kun je ook schouderkarbonade (zonder bot) of speklapjes gebruiken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miekemaria avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten