Babi pangang
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Deze babi pangang is gemaakt van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees' komt.
Ingrediënten 4 personen
500 gram hamlappen in reepjes1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1,5 cm gember geraspt
2 kleine blikjes tomatenpuree
150 ml sweet chilisaus
3 el ketjap manis
1,5 tl sambal
sap van ½ citroen
3 el rietsuiker
1 blokje groentebouillon
300 g atjar tjampoer
zout en peper
Benodigdheden
slowcooker
Bereidingswijze
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker.
Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover.
Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.
Bron
Brenda kookt
Serveertip
In plaats van hamlappen kun je ook schouderkarbonade (zonder bot) of speklapjes gebruiken.