1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Babi pangang

Babi pangang

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gram hamlappen in reepjes
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1,5 cm gember geraspt
2 kleine blikjes tomatenpuree
150 ml sweet chilisaus
3 el ketjap manis
1,5 tl sambal
sap van ½ citroen
3 el rietsuiker
1 blokje groentebouillon
300 g atjar tjampoer
zout en peper


Verder heb je nodig


Slowcooker


Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang

Deze babi pangang is gemaakt van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij €de echte van de Chinees' komt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker.
Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover.
Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Serveertip

In plaats van hamlappen kun je ook schouderkarbonade (zonder bot) of speklapjes gebruiken.

Bron

Brenda kookt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top