Preischotel met aardappel puree & kabeljauwhaasje

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2021
  • Preischotel met aardappel puree & kabeljauwhaasje

    Preischotel met aardappel puree & kabeljauwhaasje

    Preischotel met aardappel puree & kabeljauwhaasje

Makkelijke en lekkere ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g pureeaardappelen
100 g boter
nootmuskaat
3 preien
3 eetlepels olijfolie
150 g gepelde grijze garnalen
400 g kabeljauwhaasjes
2 dl droge witte wijn
2 dl room
1 dl visfumet
2 eidooiers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat de aardappelen eventjes drogen in de pot. Passeer de gekookte aardappelen door een roerzeef. Werk af met de boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Saus: laat de witte wijn, visfumet en room voor de helft inkoken. Klop er twee eidooiers onder. Kruid met peper en zout.
3. Snij het groen en de voet van de prei.
4. Snij het wit van de prei overlangs in twee
5. Snij vervolgens in kleine stukken.
6. Spoel de prei grondig onder koud stromend water. Laat uitlekken.
7. Stoof de prei aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en laat lichtjes kleuren.
8. Bedek de bodem van de ovenschotel met een dikke laag aardappelpuree.
9. Verdeel de gestoofde prei erover.
10. Leg de kabeljauwhaasjes als volgende laag.
11. Werk af met grijze garnalen.
12. Giet de saus als laatste over de bereiding.
13. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat nog 20 minuten garen.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten