Bretoense pannenkoeken met veel groenten
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zonder vlees maar daarom niet lekker deze gezonde pannenkoek uit Bretagne
Ingrediënten 4 recipe.people
½ courgette1 wortel
1 pastinaak
1 rode puntpaprika
1 klontje boter
zure room
120 g boekweitmeel
160 g bloem
1 tl bakpoeder
3 g zout
10 g suiker
1 ei
3 dl water
3 dl melk
1 teentje look
handvol bladpeterselie
handvol jonge spinazie
Bereidingswijze
Beslag:
-mix de beide soorten bloem en het bakpoeder met het zout, wat peper, suiker, water en melk samen met het ei.
-Pel de look, duw door de lookpers en meng onder het beslag.
-Was en versnipper de peterselie en spinazie. Voeg ook toe aan het beslag en mix glad.
-Was de courgette. Schil de pastinaak en wortel. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika.
-Snij de groenten in lange slierten of fijne julienne. Hou een deel apart voor de afwerking.
-Bak de groenten kort aan in een antikleefpan met weinig boter.
-Overgiet de groenten met het beslag en bak zoals een pannenkoek.
-Werk de pannenkoek af met wat zure room en een slaatje van de overige groentjes.
Bron
colruyt