Bretoense pannenkoeken met veel groenten

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bretoense pannenkoeken met veel groenten

    Bretoense pannenkoeken met veel groenten

    Bretoense pannenkoeken met veel groenten

Zonder vlees maar daarom niet lekker deze gezonde pannenkoek uit Bretagne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
½ courgette
1 wortel
1 pastinaak
1 rode puntpaprika
1 klontje boter
zure room
120 g boekweitmeel
160 g bloem
1 tl bakpoeder
3 g zout
10 g suiker
1 ei
3 dl water
3 dl melk
1 teentje look
handvol bladpeterselie
handvol jonge spinazie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Beslag:
-mix de beide soorten bloem en het bakpoeder met het zout, wat peper, suiker, water en melk samen met het ei.
-Pel de look, duw door de lookpers en meng onder het beslag.
-Was en versnipper de peterselie en spinazie. Voeg ook toe aan het beslag en mix glad.

-Was de courgette. Schil de pastinaak en wortel. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika.
-Snij de groenten in lange slierten of fijne julienne. Hou een deel apart voor de afwerking.
-Bak de groenten kort aan in een antikleefpan met weinig boter.
-Overgiet de groenten met het beslag en bak zoals een pannenkoek.
-Werk de pannenkoek af met wat zure room en een slaatje van de overige groentjes.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten