Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2021
  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

  • Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

    Prima Pasta met verse spinazie, gerookte zalm en zongedroogde tomaat.

Dit simpele en snelle Italiaanse hoofdgerecht staat in een mum van tijd op tafel. Is uitermate geschikt als doordeweekse maaltijd als je geen zin hebt om lang achter het fornuis te vertoeven en toch een verantwoorde maaltijd op tafel wil zetten. 

Ik las dit gerecht  op de site van BonApetit, maar er werd diepvries spinazie gebruikt en  mijn voorkeur gaat uit naar verse spinazie. Bovendien heb ik de bereidingswijze voor de verse spinazie aangepast en herschreven voor 2 personen en naar eigen smaak aangepast.

Wie het originele gerecht wil bekijken kan dat doen via onderstaande link.

pasta-met-zalm-zongedroogde-tomaatjes/

Wij hebben er in elk geval heerlijk van gesmuld :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram gerookte zalm in reepjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook gesnipperd
snufje chilipeper
35 gram zongedroogde tomaten gehakt + een eetlepel van de olie
1 el gehakte verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, salie, tijm, oregano)
1 tl paprikapoeder
300 verse gram spinazie
150 ml kookroom
25 gram vers geraspte Grana padono of Pecorino kaas
120 gram mini penne
2 el droge witte wijn( optie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank en mes

Bereidingswijze

Smoor op een zacht vuurtje de knoflook met de kruiden aan. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak even mee. Blus met 2 el witte wijn, haal uit de pan en zet opzij.

Voeg eventueel nog een beetje olie van zongedroogde tomaatjes toe en laat de verse spinazie met 1 tl paprikapoeder in porties slinken.

Voeg dan de room, de gesnipperde zalm, het grootste deel van de geraspte Grana Padano en de opzij gezette kruiden toe.
Roer alles goed door en breng op temperatuur.

Ondertussen is de mini penne volgens de verpakking klaar en kun je die afgieten.
Verdeel de penne over 2 voorverwarmde borden met de saus on top. Bestrooi met wat achtergehouden geraspte kaas.

Bron

BonApetit maar naar eigen smaak aangepast eigen bereidingswijze en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten