KIprollade maken gevuld met pesto, roomkaas en prosciutto

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Ik was aan het kijken op internet voor een recept voor gevulde kiprollade
En toen kwam ik deze tegen en lijkt me heel erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram kipfilets
70 gram prosciutto
2 eetlepels roomkaas
2 eetlepels groene pesto
roomboter, (olijf)olie, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plastic folie,
keukentouw

Bereidingswijze

1. Snij de kipfilet voorzichtig aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openklappen. Herhaal dit met de alle kipfilets.

2. Leg de kipfilet op een snijplank en bedek de bovenkant met een stukje plastic folie.

3.Sla vervolgens de kipfilet zo dun en plat mogelijk (zie ook onderstaande foto voor de dikte). Herhaal dit met alle kipfilets.

4. Neem een groot stuk huishoudfolie en leg dit op het aanrecht. Verdeel hier de kipfilet over zodat je een rechthoekige lap krijgt.

5. Probeer de kip zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te leggen en probeer hierbij niet te overlappen.Kleine gaatjes zijn geen ramp, maar probeer ze zoveel mogelijk te voorkomen voor een mooie, dichte kiprollade.

6. Leg vervolgens de prosciutto op de filet, daarover smeer je een lekkere dikke laag roomkaas en tot slot de groene pesto.

7. Rol vervolgens de kipfilet zo strak mogelijk op. Draai eventueel de zijkanten waar de uiteinden van het huishoudfolie komen nog even rond. Je wilt een zo compact mogelijk, strakke kiprollade krijgen.

8. Leg de kiprollade nu een nachtje in de koelkast zodat hij vorm kan krijgen.

9. Haal de kiprollade de volgende dag uit de koelkast en verwijder voorzichtig de huishoudfolie.

10. Verwarm de oven voor op 180 graden.

11. Knoop nu de rollade in met keukentouw (een voorbeeld kun je hiervan vinden op de foto bovenin dit artikel).

12. Verhit een lekkere klont roomboter in de pan met een beetje (olijf)olie.

13. Bestrooi de kiprollade met peper en zout en braad hem vervolgens rondom aan.

14. Doe de rollade vervolgens in een ovenschaal.

15. Verdeel hierover 2 klontjes roomboter en zet hem vervolgens in de ovenschaal in de oven.

16. Braad de kiprollade in ongeveer 45-60 minuten gaar.Tussendoor kun je het vet een paar keer over de rollade scheppen voor een extra mals resultaat.

17. De kiprollade moet een kerntemperatuur hebben van 70-72 graden dan is hij perfect. Mocht je zo'n temperatuur meter hebben - gebruik hem dan zeker 🙂

18.Laat de kiprollade even een paar minuten staan voor je hem gaat aansnijden en verwijder het keukentouw. Eet smakelijk en fijne dagen!

Bron

Eefkooktzo.nl

Serveertip

Smeer de rollade eens in met kipkruiden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Karin04 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten