Zuurkool-ovenschotel met gehakt

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2021

Zuurkool-ovenschotel met gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr bloemkool
250 gr rundergehakt
125 gr zuurkool, uitgelekt
70 gr geraspte kaas voor ovengratin
1/2 kleine ui
scheutje melk
1 tl mosterd (naar smaak)
1 tl kerriepoeder
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool totdat je er met een vork in kunt prikken, ongeveer 10-15 minuten.
* Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes.
* Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak dit 5-8 minuten mee. * Laat na het bakken voorzichtig het overtollige vocht in de pan uitlekken.
* Laat vervolgens de zuurkool uitlekken in een vergiet en zorg ervoor dat het meeste vocht uit de kool is verwijderd.
* Voeg dan de zuurkool, mosterd en kerriepoeder toe aan de pan met het gehakt. Meng alles goed door elkaar en zet na een paar minuten het vuur uit.
Giet de gekookte bloemkool goed af. Doe bloemkool terug in de pan waarin je het hebt gekookt en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klein scheutje melk toe en pureer de bloemkool met een stamper of staafmixer tot puree.
Schep het gehakt-/zuurkoolmengsel in een ovenschaal en daarna de bloemkoolpuree erover
Strooi tot slot geraspte kaas over de zuurkoolschotel en bak de ovenschotel circa. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten