Zachte cappuccino-panna cotta

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Zachte cappuccino-panna cotta

    Zachte cappuccino-panna cotta

    Zachte cappuccino-panna cotta

Lepel voor lepel genieten van een zachte cappuccino-panna cotta die je serveert in een glas. Dit eenvoudige maar heerlijke nagerecht kunt je ook prima op de bank eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2,5 blaadjes gelatine / 100 ml. espresso / 60 gr. donkerbruine basterdsuiker / 500 ml. slagroom / 25 gr. suiker / chocolade-koffieboontjes en kaneel om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine 10 min. in koud water.
Verhit 30 ml. espresso met de basterdsuiker tot de suiker is gesmolten. Neem van het vuur en los er de gelatine in op. Roer er de rest van de espresso en 200 ml. slagroom door. Verdeel over 4 glazen en laat in de koelkast in 4 uur (of een hele nacht) opstijven.

Klop de rest van de room met suiker naar smaak stijf. Schep hem op de panna cotta en bestuif met kaneel. Garneer met de koffieboontjes.

Bron

Margriet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetjanny avatar
kokenmetjanny

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten