Gevulde puntpaprika's met tonijn
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Puntpaprika's zijn ideaal om te vullen.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui1 el olijfolie
70 gr tomatenpuree
1/2 tl gerookte-paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl jalapenopeper
400 gr zwarte bonen in blik
150 gr mais in blik
200 gr tomatenblokjes
2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (a 160 gr)
4 rode puntpaprika's
150 gr cheddar (stuk0
40 gr tortillachips
Benodigdheden
bakpapierBereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Pel en snipper de ui, Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en gemalen komijn toe en fruit nog 3 minuten. Snijd de jalapero fijn. Voeg ook aan toe en fruit nog 2 minuten.
Doe de zwarte bonen en de mais in het vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg samen met de toatenblokjes toe aan het uienmengsel in de pan en bak op middelhoog vuur nog 5 minuten.
Laat de tonijn uitlekken en meng door de bonenmengsel in de pan. Halveer de puntpaprika's. Laat de de steelaanzet zitten, verwijder eventueel de zaadlijsten. Leg de paprika's op een eventueel met bakpapier beklede bakplaat. Vul ze met het bonen-tonijnmengsel.
Rasp de cheddar boven een kom. Verkruimel de tortillachips en meng door de kaas. Verdeel het kaasmengsel over de gevulde puntpaprika's en bak ze ca 20 minuten in het midden van de oven.
Lekker met extra tortillachips
Bron
Vol smaak