1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Panna cotta van koffie met chocola

Panna cotta van koffie met chocola

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2021

Ingrediënten 4 personen


5 blaadjes gelatine
2 kopjes vers gezette expresso
400 ml slagroom
30 gram suiker
75 gram smeltchocolade
12 mokkaboontjes


Verder heb je nodig


4 kopjes of kommetjes


Panna cotta van koffie met chocola
Panna cotta van koffie met chocola

Dit is een recept van Janny van der Heijden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in ruim water: hoe langer hoe beter

Schenk de espresso in een steelpan en roer de slagroom erdoor. Voeg de suiker toe, breng aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken. Neem de pan van de warmtebron.

Neem één gelatineblaadjes uit het water, laat uitdruppelen en voeg toe aan de warme koffieroommengsel. Uitknijpen hoeft niet, laten uitlekken is voldoende. Kook gelantine nooit mee want dan verliest het zijn bindkracht. Laat de gelatine oplossen en verwerk op dezelfde manier de rest van de gelatineblaadjes.

Spoel de kommetjes om met koud water. Schenk de panna cotta in de kopjes en laat afkoelen. Zet de kopjes als de massa is afgekoeld in de koelkast om verder op te stijven. Reken op minstens 4 uur,

Smelt de chocolade volgens aanwijzingen op de verpakking. Stort de panna cotta uit de kopjes op vier bordjes. Druppel de chocolade om e panna cotta en garneer met de mokka boontjes.

Bron

Janny van der Heijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top