
5 blaadjes gelatine
2 kopjes vers gezette expresso
400 ml slagroom
30 gram suiker
75 gram smeltchocolade
12 mokkaboontjes
4 kopjes of kommetjes
Dit is een recept van Janny van der Heijden
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in ruim water: hoe langer hoe beter
Schenk de espresso in een steelpan en roer de slagroom erdoor. Voeg de suiker toe, breng aan de kook en laat 1-2 minuten doorkoken. Neem de pan van de warmtebron.
Neem één gelatineblaadjes uit het water, laat uitdruppelen en voeg toe aan de warme koffieroommengsel. Uitknijpen hoeft niet, laten uitlekken is voldoende. Kook gelantine nooit mee want dan verliest het zijn bindkracht. Laat de gelatine oplossen en verwerk op dezelfde manier de rest van de gelatineblaadjes.
Spoel de kommetjes om met koud water. Schenk de panna cotta in de kopjes en laat afkoelen. Zet de kopjes als de massa is afgekoeld in de koelkast om verder op te stijven. Reken op minstens 4 uur,
Smelt de chocolade volgens aanwijzingen op de verpakking. Stort de panna cotta uit de kopjes op vier bordjes. Druppel de chocolade om e panna cotta en garneer met de mokka boontjes.
Janny van der Heijden