Geitenkaassalade met blauwe bessen en hazelnoten van Janny van der Heijden

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021
  • Geitenkaassalade met blauwe bessen en hazelnoten van Janny van der Heijden

    Geitenkaassalade met blauwe bessen en hazelnoten van Janny van der Heijden

    Geitenkaassalade met blauwe bessen en hazelnoten van Janny van der Heijden

Leuk en lekker recept. Echt proberen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie
1 1/2 el witte balsamicoazijn
zout en peper
200 gr blauwe bessen
ca 250 gr salade van gemengde groenten
4 schijven zachte geitenkaas
60 gr hazelnoten.
eventueel Parmezaanse-kaaskletskopjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Begin met de Parmezaanskoekjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop vier cirkels van 8-20 cm . Verdeel de kaas over de cirkels en bak in 8-10 minuten goudbruine kaaskletskopjes.

Maag een vinaigrette door olie en azijn te mengen en op smaak te bregen met zout en peper. Strooi er een paar bessen bij en wrijf ze fijn in een vinaigrette. Meng de vinaigrette door de salade.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan, laat ze uitdampen en hak de helft fijn. Strooi de gehakte noten boven op de plakken geitenkaas en druk aan. Verdeel de salade over vier bordjes, schik hierop de geitenkaas en strooi daar de bessen en de rest van de noten omheen. Garneer elk bord met Parmezaankletskopjes.



Bron

Janny van der Heijden

Serveertip

xx

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten