Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021
  • Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

    Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

    Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

Dit is een recept van Janny van der Heijden. Echt een leuk recept. 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo uien
2 eetl boter plus extra om in te vetten
1 el olijfolie
2 laurierbladeren
zout en peper
3 eieren
150 ml crème fraiche
150 ml slagroom
1/2 tl gedroogde tijm
100 gr geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dichte quichevorm (dus geen springvorm)

Bereidingswijze


Pel en snipper de uien. Smelt de boter en olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit uien met laurierblaadjes op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten zacht. De uien moeten licht van kleur blijven en niet donker worden. Verwijder de laurierblaadjes en breng de uien op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Verwarm de oven op 200 graden.

Vet de quichevorm in met boter. Meng in een grote kom de eieren, crème fraiche en slagroom. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe en vervolgend de geraspte kaas. Schep de afgekoelde gefruite uien door het mengsel en schenk de vulling in de quichevorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar.


Laat de uienquiche uitdampen en verdeel hem in punten. Gebruik een taartschep om de punten op de borden te leggen. Serveer er eventueel een salade bij.

Bron

Janny van der Heijden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten