1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

Een uienquiche zonder korst van Janny van de Heijden

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021

Ingrediënten 6 personen


1 kilo uien
2 eetl boter plus extra om in te vetten
1 el olijfolie
2 laurierbladeren
zout en peper
3 eieren
150 ml crème fraiche
150 ml slagroom
1/2 tl gedroogde tijm
100 gr geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Dichte quichevorm (dus geen springvorm)


Quiche

Door geen deeg te gebruiken is de taart niet alleen lichter qua calorieën, maar vooral ook sneller gaar

Door geen deeg te gebruiken is de taart niet alleen lichter qua calorieën, maar vooral ook sneller gaar

Dit is een recept van Janny van der Heijden. Echt een leuk recept. 
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Pel en snipper de uien. Smelt de boter en olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit uien met laurierblaadjes op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten zacht. De uien moeten licht van kleur blijven en niet donker worden. Verwijder de laurierblaadjes en breng de uien op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Verwarm de oven op 200 graden.

Vet de quichevorm in met boter. Meng in een grote kom de eieren, crème fraiche en slagroom. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe en vervolgend de geraspte kaas. Schep de afgekoelde gefruite uien door het mengsel en schenk de vulling in de quichevorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar.


Laat de uienquiche uitdampen en verdeel hem in punten. Gebruik een taartschep om de punten op de borden te leggen. Serveer er eventueel een salade bij.

Bron

Janny van der Heijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top