Paddenstoelenbouillon met funghi porcini
- Frans, Soep
- 20-30 min.
Leuk en lekker als een voorgerechtjes. Niet te moeilijk te maken en toch apart.
Ingrediënten 4 recipe.people
15 gr gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)2 paddenstoelenbouillontabletten
1 bakje verse italiaanse kruidenmix
200 gr paddenstoelen voor pasta (bijvoorbeeld bundelwamen0
1/2 bakje verse bieslook
Benodigdheden
TouwBereidingswijze
Breng in een grote pan 1 liter water ,et de funghi porcini en bouillontabletten aan de kook. Bind de Italiaanse kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Zo kun je straks weer makkelijk uit de bouillon vissen. Doe de verse kruiden in de bouillon, zet het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan trekken.
Veeg ondertussen de paddenstoelen eventueel schoon met keukenpapier. Snijd grote paddenstoelen in stukken. Voeg de paddenstoelen aan de bouillon toe en warm 5 minuten mee. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verwijder de Italiaanse kruiden en garneer de bouillon met de bieslook.
Bron
Vol smaak