1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)

Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021

Ingrediënten 6 personen


VOOR DE BOEMBOE

1 ui gesnipperd
1 rode peper zonder zaad en zaadlijst grof gehakt
1 teen knoflook grof gesneden
1 1/2 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 el donkerbruine basterd suiker

VOOR DE ATJAR

1/2 winterpeen in reepjes
1 rode paprika in reepjes
1 stuk komkommer zonder zaadjes in boogjes
1/2 witte kool gesnipperd
150 ml witte natuurazijn


Verder heb je nodig


Zeef, pan, staafmixer en beker.


Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)
Atjar Tjampoer bij de .........( NASI van DEON 👍)

Op verzoek van mijn man nasi gemaakt. Om het voor hem compleet te maken maakte ik er saté van varkenshaas bij. Aangezien dit broodje   ook al  een heerlijke satésaus bevatte saté bevatte heb ik ervoor gekozen om er deze  saus bij te eten . Ook  maakte ik er een lekkere atjar tjampoer bij  om van te smullen van 3 groente resten ( kool, peen en komkommer ) Verrukkelijk-indisch-broodje-kipsatemet-zoetzure-komkommersalade

 Voor de nasi koos ik het recept van Deon.
Dit recept dus  Variatie-op-nasi-van-de-chinees

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de gesneden groente 3 minuten in water en een schepje zout. Spoel de groente na 3 minuten blancheertijd koud in een zeef en laat uitlekken.

Maal alle ingrediënten voor de boemboe met de staafmixer tot een pasta.

Bak de boemboe 1-2 minuten op middelhoog vuur en voeg dan 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker toe. Voeg de azijn en de groente toe en laat 2-3 minuten verwarmen.

Laat het geheel afkoelen in de koelkast en serveer het gerecht bij pittige Oosterse gerechten.

Serveertip

Ik had wat veel, dus heb ik nog snel een schone pot in de oven gesteriliseerd om te bewaren. Atjar is heel lang houdbaar en wordt alleen maar smaakvoller , omdat de ingrediënten de kans krijgen in te trekken.

Bron

Smaakmenutie , eigen tekst en foto's en aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top