heerlijk gehaktbrood

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021

In Amerika heb ik bij Logans Roadhouse overheerlijk meatloaf (gehaktbrood) op. Dit zat al een hele tijd in mijn hoofd. Dus ik heb gezocht op copycat recept Logans roadhouse meatloaf. Daarbij kwam ik op godesscooks.com een recept tegen. En dat heb ik zelf weer een beetje aangepast. Het resultaat is ontzettend lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg gemengd gekruid gehakt.
2 eieren
kaneel, gemalen kruidnagel en paprikapoeder
1 ui fijngesneden
scheut slagroom
geraspte cheddar kaas
curry
bruine basterd suiker ( 1 a 2 eetl)
worchestershiresaus
afgekoelde sterke bouillon ca 300 ml

voor de topping
curry
bruine suiker
balsamico azijn
worcestershiresaus
1 theelepel mosterd

voor de jus
fijngesneden ui
bloem
rest van bouillon (zie hierboven)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
cakeblik

Bereidingswijze

als eerste maak een sterke bouillon. Ik had een maatbeker van ca 300 ml heb daar kokend water in gedaan en een vleesbouillonblok. laat dit helemaal afkoelen. Als je het te warm gebruikt droogt je gehakt erg uit.
Daarna een cakevorm alvast invetten. En verwarm de oven ( ik heb hetelucht) voor op 160 graden.

Als ik gehakt meng voor wat dan ook dan gaat er altijd het volgende in (zelfs voor soepballetjes)
eieren, scheut slagroom (dit hoeft niet maar maakt het wel erg lekker, koffiemelk of melk kan ook), kaneel ( 2 a 3 theel), gemalen kruidnagel ( 1 a 2 theelepel) en paprikapoeder ( 2 theel) en paneer meel.

Voor dit gehaktbrood heb ik extra toegevoegd, 1 fijngesneden uitje,2 eetl. bruine suiker, een flinke scheut curry en een scheutje worchestershiresaus. En 3 a 4 eetl cheddarkaas (op gevoel zodat overal een klein beetje kaas zat) Ik vond het gehakt toen wat droog dus heb ik nog een paar eetlepels ( 2 a 3) koude bouillon toegevoegd.

Dit gehaktmengsel heb ik in de ingevette cakevorm gedaan en redelijk plat afgestreken.

Voor de topping
Ik heb curry in een kommetje gedaan ca 100-200 ml. Daar heb ik 4 eetl bruine basterdsuiker bij gedaan, een scheut balsamico azijn (gewone azijn kan ook maar ik vind balsamico lekkerder) een scheutje worchestershiresaus en een theelepel mosterd.
Nu komt het aan op proeven. Ik houd van zoet dus ik heb nog wat suiker toegevoegd tot ik de smaak prima vond.

Ga met de achterkant van een mes langs het gehakt in de cakevorm zodat de topping ook aan de zijkant kan komen. Giet de topping over het gehakt zodat alles is bedekt. Daarna ben ik nogmaals met het mes langs de zijkant gegaan. Zorg dat alles nog steeds bedekt is met de topping en zet het gehaktbrood dan voor 1½ uur in de oven.

Bij mij was het perfect maar als het te hard gaat dek dan het cakeblik af met aluminiumfolie

Na 1½ uur was mijn gehaktbrood klaar, dreef in vet en was bijna ¼ deel geslonken.

Haal het gehaktbrood uit de vorm en doe ca 3 a 4 eetl van het vet in een pan, fruit hierin een uitje, doe er daarna een paar eetlepels bloem bij en maak met de bouillon een roux en maak zo een heerlijke jus voor over het gehaktbrood.

Bron

godesscooks.com

Serveertip

De jus in niet perse nodig maar er wel heel erg lekker bij!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten