Boerenkoolpilav met kibbeling en perziken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021
  • Boerenkoolpilav met kibbeling en perziken

    Boerenkoolpilav met kibbeling en perziken

    Boerenkoolpilav met kibbeling en perziken

Dit rrecept is aangepast. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr uien
3 tenen knoflook
125 gr perziken uit blik
2 el olijfolie
2 el roomboter
1 tl gemalen kaneel
1 el harissa
250 gr rijst
300 gr boerenkool
325 gr kibbeling
1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220 graden

Serveertip

Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de persikken in stukjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui 10-15 minuten op middelhoog vuur totdat ze beginnen te kleuren.

Voeg de boter, knoflook , kaneel, harissa en rijst toe en bak nog 1 minuut. Voeg de voerenkool en 500 ml kokend water toe, schep om en laat 25 minuten met deksel op de pan garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout. Voeg de perziken toe.

Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Verdeel de kibbeling over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 8-10 minuten gaar. Snijd ondertussen de halve citroen in parten. Serveer de pilav met de kibbeling partjes citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten