Flapjacks met kardemom-kaneelroom

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-01-2021
  • Flapjacks met kardemom-kaneelroom

    Flapjacks met kardemom-kaneelroom

    Flapjacks met kardemom-kaneelroom

Flapjack klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar het is een kindvriendelijke snack !  Deze gebakken havermoutkoek is wel het favoriete tussendoortje van veel Britse kinderen. Hoog tijd om dit lekker vieruurtje bij ons te introduceren. Met een mengeling van havermout, boter, suiker en noten maak je stevige vierkante of rechthoekige repen die je afbakt in de oven. Je kan ook rozijnen of andere ingrediënten toevoegen naar eigen smaak. Jeroen serveert er een portie kardemom-kaneelslagroom bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g boter
125 g cassonade Graeffe (bruine suiker)
220 g havermoutvlokken
snuifje grof zout
2 el honing
75 g notenmix
20 cl slagroom
20 g bloemsuiker
snuifje kaneel
snuifje kardemom
1 dopje vanille-extract
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Doe de gesmolten boter samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine.
-Weeg de havermout af en doe ze samen met een snuif zout en de honing bij het boter-suikermengsel.
-Hak de noten fijn en doe ze ook in de mengkom. Laat opnieuw draaien tot alles goed gemengd is.
-Stort het mengsel in een ovenschaal en duw het goed aan.
-Verdeel het aangeduwde mengsel met een mes of spateltje al in porties voor je de schaal in de oven zet.
-Bak de flapjacks 20 minuten in de oven op 180°C.

-Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker op. Voeg wat kardemom, kaneel en vanille-extract toe en klop verder. Zet de slagroom in afwachting van de flapjacks in de koelkast.
-Haal de flapjacks uit de oven wanneer ze goudbruin zien en ga eventueel met een mes nog eens langs de insnijdingen die je voor het bakken hebt gemaakt. Laat ze goed afkoelen.

-Schep de flapjacks met behulp van een spatel uit de ovenschaal en serveer ze met een toef kardemom-kaneelroom.
-Strooi er nog wat extra kardemom en kaneelpoeder over. Smakelijk!

Bron

dagelijkse kost

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten