Frans mosterdkip pannetje
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit recept komt uit de Libelle en is enigszins aangepast naar eigen smaak. Direct geprobeerd en het hele gezin wil het vaker op tafel. Serveer het met stokbrood om in de saus te dopen.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram ontbijtspek, 2 el roomboter, 600 gram kippendij zonder bot, 2 uien, klein flesje witte wijn, 3 el scherpe mosterd, 125 gram creme fraiche, 2 el gedroogde dragon, 250 g champignons, in kwarten, halve liter kippenbouillon.Benodigdheden
Mes, braadpan, spatels.Bereidingswijze
Snij het ontbijtspek in kleine reepjes en bak deze knapperig in een dikwandige braadpan. Schep ze uit de pan en bewaar ze op een bord. Smelt de boter in het restje spekvet. Bestrooi de kip met zout en peper en braad ze rondom bruin in dezelfde pan. Haal ook de kip eruit en leg bij het spek. Zet het vuur hoog en bak de champignons snel bruin in dezelfde pan. Voeg desnoods een beetje extra roomboter toe. Verwijder de champignons uit de pan en bewaar ze op een bord. Snipper de uien (grof) en fruit ze in het braadvet glazig, blus daarna af met de witte wijn en roer de aanbaksels los. Roer nu de creme fraiche, de mosterd en dragon erdoor en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de kip, het spek en de champignons weer toe. Giet er bouillon overheen totdat alles onderstaat. Zet de pan zonder deksel op een laag vuur en laat de saus ongeveer 30 minuten indikken.
Bron
Libelle
Serveertip
Serveren met stokbrood om in de saus te dopen en een grote kom (aangemaakte) groene sla.