Spruitjesstamppot met boemboe
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Spruitjes maar dan met een Aziatische twist. Je bereidt het met een boemboe groene curry en kokosmelk. Bovendien nog cashewnoten, wat het ook altijd lekker maakt.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 g aardappelen voor de stamppot- 1 ui liefst rood
- arrachide-olie voor wok en de kip
- 500 g. spruitjes
- boemboe groene curry
- 200 ml kokosmelk
- 50 g. cashewnoten ongezouten (even lekker aanbakken)
- 400 g. kippenfilet in blokjes
- koriander (verse koriander wat blaadjes voor de garnering gebruiken, de rest (10 g.) fijn hakken)
- eventueeel sambal naar smaak
Benodigdheden
Kookpan voor de aardappelen, Wok en braadpan.Bereidingswijze
- Kook de aardappelen voor de stamppot in ca. 13 minuten gaar.
- Bak de cashewnoten tot ze knapperig zijn op niet te hoge warmte. Hak ze daarna in groffe stukken.
- wok de gesnipperde ui in olie en voeg, als de ui glazig is de spruitjes toe en roerbak nog 5 minuten. Zet de hittebron lager en voeg de boemboe toe, roer goed door en giet er dan de kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten sudderen terwijl je nu en dan omroert om aankoeken te voorkomen.
- Bak de kipblokjes met de koriander tot ze lekker krokant zijn (naar eigen smaak)
- breng op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappelen en spruitjes tot een stamppot.
- Serveer met de knapperige kipstukjes en cashewnoten.
Serveertip
- Als je verse koriander hebt, kun je nog wat blaadjes als garnering gebruiken.
- Heb je losse kokos, dan is dat ook heerlijk om mee te garneren.
Eet smakelijk