Boerenkooltaart

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Boerenkooltaart

    Boerenkooltaart

    Boerenkooltaart

  • Boerenkooltaart

    Boerenkooltaart

    Boerenkooltaart

Uit diverse bladen had ik wat recepten gescheurd. Kan nog eens van pas komen. Tja, en als je dan wel de boerenkool, de spekjes en de worst koopt maar geen aardappelen, moet je wat. Ik zoeken tussen die recepten en ja hoor, daar kwam het recept van de boerenkooltaart tevoorschijn. Pff, gelukkig toch bewaard. Niet gedacht het zo snel nodig te hebben
En wat is dit lekker, al heb ik maar de helft gedaan voor mij alleen. Ik schrijf nu mijn recept en tussen haakjes dat wat er stond. Veel kook- en bakplezier met dit recept gewenst. Zelf heb ik de helft gemaakt en had ik iets beter moeten  klutsen. De taart is nu als hoofdgerecht gegeten maar het kan ook prima op een buffettafel gebruikt worden.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram (500) gram gesneden boerenkool
125 gram (125 gram) spekblokjes
1 fijne rookworst van Gijs (runderrookworst)
1 eetlepel boter
3 (5) eieren
100 (150) ml slagroom
zakje (150 gr) geraspte kaas
200 ml (100 ml) crème fraise
bakpapier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamper
springvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de boerenkool in een klein laagje water gaar.
Bak de spekjes op de koekenpan.
Snijd de worst in plakjes. (verwarm de plakjes rookworst mee met de spekjes, heb ik niet gedaan)
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de vorm licht in met de boter.
Meng de boerenkool en de spekjes.
Kluts in een kom de eieren los met de slagroom, voeg de helft van de kaas toe.
Roer er de crème fraise door en klop het goed los.
Schep het boerenkoolmengsel door het eimengsel.
Schep nu de helft van het boerenkoolmengsel in de vorm.
Leg er plakjes worst op. (in mijn geval)
Nu het tweede deel van de boerenkool erop scheppen.
(bij het recept werd er nu al kaas overheen gestrooid, dat heb ik niet gedaan.)
30 minuten in de oven. strooi de resterende kaas erover en leg er eventueel nog wat overgebleven plakjes rookworst op.
Nu nog 20 minuten in de oven terug plaatsen. (totaal 45 minuten volgens het recept, maar controleer even of ook alles goed gebakken is).
Snijd de taart los van de ring. Schuif de taart op een mooie schaal en aan tafel!

Bron

Aan de keukentafel met Coöp

Serveertip

Vegatip van Coöp: vervang het vlees door een hand cashewnoten of wat extra blauwe kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten