Gebakken tofu met pikante saus ( Dubu buchim yangnyumjang)

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Gebakken tofu met pikante saus  ( Dubu buchim yangnyumjang)

    Gebakken tofu met pikante saus ( Dubu buchim yangnyumjang)

    Gebakken tofu met pikante saus ( Dubu buchim yangnyumjang)

Gebakken tofu met pikante saus op zijn Koreaans......njammie !  Gezond en goedkoop ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blok (stevige) tofu
2 el. soja saus
1 tl. peper vlokken
1 tl. suiker
1 lente ui
1 teen knoflook
2 tl. sesam olie
1 tl. sesam zaadjes (geroosterd)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Neem het blok uit de verpakking en omwikkel het met keukenpapier en plaats een gewicht (bijvoorbeeld een bord) op de tofu om overtollig water uit te lekken.

-Verwijder na ca. 10 minuten het keukenpapier en snij de tofu in vierkante plakken van 5×5 cm. en ongeveer 2 cm. dik.

-Verhit een koekenpan met 1 á 2 el. bakolie.
-Voeg de tofu toe en bak deze in ca. 8 minuten goudbruin.
-Keer de tofu om en bak deze kant ook in ca. 8 minuten goudbruin.

Neem de tofu uit de pan en leg deze op een bord.

-Hak de knoflook en lente ui fijn en meng met 2 el. soja saus, 2 tl. sesam olie,1 tl. pepervlokken en 1 tl. suiker tot een saus en drapeer deze over de gebakken tofu.

-Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes.

Bron

koreaans koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten