Gebakken tofu met pikante saus ( Dubu buchim yangnyumjang)
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gebakken tofu met pikante saus op zijn Koreaans......njammie ! Gezond en goedkoop !
Bereidingswijze
-Neem het blok uit de verpakking en omwikkel het met keukenpapier en plaats een gewicht (bijvoorbeeld een bord) op de tofu om overtollig water uit te lekken.
-Verwijder na ca. 10 minuten het keukenpapier en snij de tofu in vierkante plakken van 5×5 cm. en ongeveer 2 cm. dik.
-Verhit een koekenpan met 1 á 2 el. bakolie.
-Voeg de tofu toe en bak deze in ca. 8 minuten goudbruin.
-Keer de tofu om en bak deze kant ook in ca. 8 minuten goudbruin.
Neem de tofu uit de pan en leg deze op een bord.
-Hak de knoflook en lente ui fijn en meng met 2 el. soja saus, 2 tl. sesam olie,1 tl. pepervlokken en 1 tl. suiker tot een saus en drapeer deze over de gebakken tofu.
-Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes.
Bron
koreaans koken