Garnalenkroket
- Belgisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
Makkelijk recept van heerlijke garnalenkroketten, basisrecept van delicious naar eigen smaak aangepast.
Ingrediënten 4 personen
1 sjalot, heel fijn gesnipperd100 gram hollandse garnalen
ca. 250 ml visfond (of visboullion met 3 blaadjes gellatine)
50 gram bloem + wat om de kroketjes in te rollen
50 gram boter
1 ei losgeklopt
paneermeel
peper, zout, nootmuskaat
Benodigdheden
PanGarder
Pollepel
kommetje
Groot bord of platte ovenschaal
Bereidingswijze
Fruitde sjalotjes ± 3 min. zachtjes in de boter.
Roer er de bloem doorheen en blijf roeren tot de bloem zich aan de bodem van de pan begint te hechten. Schenk de helft van de fond erbij en roer goed met een garde tot de saus begint te binden.
Voeg al roerend de rest van de fond toe en breng de saus aan de kook.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en roer de garnalen erdoor.
Strijk de ragout uit op een groot bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur en minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de stijve ragout in 8 balletjes en vorm van de balletjes rolletjes in de vorm van een kroketje. rol ze elk eerst door wat bloem, dan door het los geklopte ei en tot slot door het paneermeel.
Verwarm het frituurvet of de olie tot 180C. bak de kroketjes in de hete olie of het vet tot ze goudbruin zijn.
Doe dan de peterselie in de frituur – pas op want het spettert flink.
De peterselie is klaar zodra de olie bijna is uitgebruis.
Laat de kroketjes en peterselie uitlekken op keukenpapier en serveer samen.
Bron
Https://deliciousmagazine.nl/site/recept/wprm-garnalenkroketjes-met-krokante-peterselie/
Serveertip
Serveer de kroketjes met een citroenmayonaise en een snee geroosterd wit brood