1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurt
  4. Kokosyoghurt
  5. Snelle pindasoep van koffietijd

Snelle pindasoep van koffietijd

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g kippendijen
2,5 liter koud water
1 stengel sereh, gekneusd
1/2 bosje verse lavas
2 MAGGI kippenbouillon met Natuurlijke Ingrediënten
7 pimentbolletjes
2 uien
1 bosje selderij
300 g pindakaas
1 tomaat
zonnebloemolie
1 eetl. tomatenpuree
vers citroensap
5 eetl. geroosterde cashewnoten (ongezouten)
rijst
kokosyoghurt



Op zoek naar pindasoep, dus even kijken bij koffietijd en mag het nog uitproberen.
ik wilde degene van soepsloerie maken maar twijfelde

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water, de sereh, lavas, piment bolletjes, 1 grof gehakte ui, de selderij en 2 blokjes kippenbouillon aan de kook in een soeppan. Voeg de kippendijen toe en pocheer de kip in een 15 minuten gaar. Haal het vlees eruit en pluk het vlees in sliertjes.

Zeef de specerijen uit de bouillon. Je zou ongeveer 1800 ml over moeten hebben. Meng een deel van de bouillon met de pindakaas en klop met een garde tot een romig mengsel.

Snipper de andere ui fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verhit een schone soeppan en fruit de ui en 2 eetlepels zonnebloemolie. Schep de blokjes tomaat en tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut mee. Schenk nu rustig de bouillon erbij en roer de gemengde pindakaas met bouillon en de geplukte kip erdoor. Laat dit 12 minuten pruttelen en proef.

Breng op smaak met zwarte peper. Een beetje vers limoensap erdoor. Vind je de soep iets te dik? Schenk dan extra bouillon erbij of wat water.

Hak de cashewnoten grof samen met 3 takjes selderij.
Serveer de pindasoep in kommen met de gehakte pinda's, witte rijst en eventueel kokosyoghurt.

TIPS:
Maak balletjes tomtom voor in de soep. Kook daarvoor rijpe bakbananen (zonder schil) in water met zout. Prak daarna fijn en draai er balletjes van die je op het laatst 10 minuten laat mee koken.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Koffietijd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top