1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. zalmpate

zalmpate

Door: beppie_

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-1999

Ingrediënten 4 personen


400 gr zalmfilet* 2 eiwitten* 2,5 dl slagroom* 5 el droge witte wijn* desgewenst 2 cl cognac* zout* peper* mespuntje cayennepeper* 4 el verse dille.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de zalmfilet in stukjes. Zorg dat alle graatjes verdwenen zijn. Maal de stukjes in de keukenmachine. Zet de gemalen zalm 0,5 uur in de koelkast en als het warm weer is, ook de eiwitten, de slagroom en de wijn.
Meng de ongeklopte eiwitten door de zalm en dan scheutje voor scheutje de eveneens ongeklopte room, daarna de wijn, eventueel cognac, zout, peper en de cayennepeper. Verdeel de zalmmassa in 3 delen en meng de fijngehakte dille door een van de drie.

Bereidingswijze

Beboter een broodvorm van ca. 1,5 liter, leg op de bodem een derde van de zalmmassa zonder dille, dan een derde met de dille en vervolgens weer een derde zonder dille. Bedek hem met folie en zet de vorm 50 minuten in een waterbad in een warme oven (200 C). Vul als het water dreigt te verdampen nog wat bij.
Laat de pate afkoelen, keer de vorm en snijd in plakken.

Serveertip

Serveer als hoofgerecht voor 4 personen met gekookte aardappelen. Als voorgerecht voor 6-8 personen met geroosterd brood en boter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppie_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top