1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Quinoa met rode biet, walnoten en feta

Quinoa met rode biet, walnoten en feta

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021

Ingrediënten 2 personen


1 kopje quinoa, 4-tal rode bieten (voorgekookt), handvol walnoten, half blokje feta (kan je ook weglaten voor een veganistisch gerecht, of vervangen door tofu of vegan feta), scheutje citroensap (of appelazijn), kwart blokje groentenbouillon, olijfolie, komijn, peper, zout, (chili), evt korianderblaadjes



Dit recept heb ik zelf verzonnen en het is een van mijn vaste 'gemakkelijke' gerechten geworden, voor als ik weinig tijd of inspiratie heb, maar toch gezond wil eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de quinoa. Verwarm wat olijfolie in een kookpot. Voeg de quinoa toe en roer. Als ze begint te poffen voeg je dubbele hoeveelheid water toe en verkruimel je het kwart bouillonblokje erbij.

Snij de rode biet in blokjes van ca 1cm. Hak de walnoten grof. Snij de feta (of tofu) in kleine blokjes.

Zet een pan zonder olie op het vuur. Voeg de walnoten toe wanneer ze heet is en bak tot ze beginnen kleuren en knapperig zijn.

Wanneer het water bijna opgenomen is, voeg je de rode biet toe. Roer goed. Kruid met komijn, peper, zout, evt wat chilipoeder naar believen.

Wanneer al het water is opgenomen is de quinoa klaar. Voeg een scheutje citroensap of appelazijn toe om het geheel wat frisser te maken. Voeg de feta en de gebakken walnoten toe en roer goed. Eventueel kan je nog een scheutje olijfolie toevoegen als je van smeuïger houdt. Garneer met gehakte blaadjes koriander al je daarvan houdt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TineW


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TineW
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top