1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Zeebaars met spinazie en burro bianco (recept van Mario Neck)

Zeebaars met spinazie en burro bianco (recept van Mario Neck)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021

Ingrediënten 4 personen


BURRO BIANCO
Scheutje olijfolie
1 klein sjalotje gesnipperd
1/2 el tijmblad
1/2 wijnglas droge martini
1.25 dl visbouillon
1.25 dl room
40 gr koude boter, in blokjes
1 el koude olijfolie

ZEEBAARS
4 zeebaarsfiletjes met vel (ca 150 gr per stuk
scheutje olijfolie
2 knoflooktenen, in dunne plakjes
fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

ROERGEBAKKEN SPINAZIE
scheutje olijfolie
1 knoflookteentje
200 GR wilde spinazie, harde stelen verwijderd
1/2 glas droge witte wijn
Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Koekenpan


Zeebaars

Een prachtig gerecht

Een prachtig gerecht

Een recept van de bekend kok uit Italia MARIO.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie, fruit sjalot, tijm en laurier in de hete olie. Blus het sjalotmengsel af met de martini.
Schenk de visbouillon erbij. Laat de bouillon op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de room roe en laat het vocht weer tot de helft inkoken. Passeer de saus door een flinke zeef. Monteer de saus door al kloppend de boter en koude olijfolie toe te voegen.
ZEEBAARS
Snijd de filets een beetje bij, Snijd de vetkant kruiselings een paar keer in. Verhit de olijfolie. Bak de filets in de hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar, circa 2 minuten aan elke kant. Bak de plakjes knoflook mee (pas op dat ze niet bruin worden, dan worden ze bitter). Breng de vis op smaak met zout en peper
ROERGEBAKKEN SPINAZIE
Verhit de olijfolie, bak de knoflookteen er even in mee. Verwijder de knoflook. Schud de olie om met de spinazie. Voeg de wijn toe en laat inkoken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
AFWERKING
Serveer de filets op de spinazie en lepel de burro bianco weomheen.
Garneer het gerecht met plakjes knoflook





Bron

Mario Neck



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top