VLAAMSE QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • VLAAMSE  QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

    VLAAMSE QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

    VLAAMSE QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

=16pxOp en top Vlaams, deze quiche met witloof en abdijkaas. Hier krijgt je bezoek vast geen genoeg van. Zullen we dan maar meteen nog eentje maken?

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
1 pak kruimeldeeg
4 el 'Solo Vloeibaar', (boter)
500 g rode ui
2 el frambozenazijn
1 el bruine suiker
400 g witloof
2 eieren
250 g ricotta
50 g abdijkaas
versgemalen peper
zeezout
verse tijmblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Pel de ui en snijd in ringetjes.
-Verhit 2 eetlepels boter in een kookpot met deksel en doe er de rode ui in , laat zachtjes enkele minuten met het deksel op de pot stoven.
-Doe er de azijn en suiker bij en zet het deksel op de pot. Laat zacht stoven.
-Verhit 2 eetlepels boter in een pan met deksel en snijd het witloof in parten en leg ze naast mekaar in de pan. Dek af met bakpapier en laat 10 minuten zacht stoven.
-Leg het deeg met bakpapier in de quichevorm en prik er enkele gaatjes in.
-Leg er de helft van de gekarameliseerde ui op.
-Klop de eieren los met de ricotta, kruid met peper en zout en verdeel over de ui.
-Dek af met het gestoofde witloof en de rest van de uiringen en rasp er de abdijkaas over. Werk af met wat verse tijmblaadjes.
Zet de quiche ongeveer 30-40 minuten in de oven.


Bron

solo

Serveertip

Let op: de gaartijd is afhankelijk van de sterkte van de oven en het deeg. Als het deeg bruin gebakken is, is je quiche klaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten