1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021

Ingrediënten 6 personen


50 gr. boter, gesmolten / iets extra voor het invetten / 200 gr. zelfrijzend bakmeel / 150 gr. witte basterdsuiker / 150 ml. melk / 2 theel. vanille-extract / handje blauwe bessen (diepvries) / 200 gr. bosvruchtenjam / 100 ml. kokend water / 50 gr. witte basterdsuiker/ 75 gr. bosvruchtenjam / poedersuiker / optioneel: 3 eetl. bessen-, aardbeien- of sinaasappellikeur, cognac of rum


Verder heb je nodig


Oven / 6 ovenvaste schaaltjes van ca. 240 ml.


Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes
Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

Vanboven lijken het gewone vanillecakejes, tot de lepel erin gaat... Ook heerlijk met een scheutje alcohol.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet de ovenvaste schaaltjes in. Roer met een garde het bakmeel, basterdsuiker, boter, melk en vanille-extract in een kom tot een glad beslag. Schep de bosbessen erdoor.
Verdeel de jam over de schaaltjes en giet het beslag over de jam.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Zet de schaaltjes op een bakplaat en bak de cakejes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Zet ze op een schotel met een servet eronder tegen het schuiven.
Bestuif ze met poedersuiker.
Meng voor de saus het hete water met de suiker en jam in een kan. Roer evt. de likeur erdoor.
Serveer de saus apart bij de toetjes om aan tafel erover te kunnen gieten.

Bron

Yvette's recepten via Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top