Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

    Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

    Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

Geef de truffels een subtiele earlgreysmaak door thee te laten trekken in room. Laat voor een zeer intense theeinfusie het mengsel een nachtje staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
225 gr. pure chocolade (tenminste 72%) grof gehakt / 30 gr. boter / 300 ml. slagroom / 2 zakjes earlgreythee / 20 gr. cacaopoeder / 30 hazelnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de chocolade en boter in een kom.
Verwarm de room met de zakjes earlgreythee erin, tot net tegen de kook aan in een steelpan op middelhoog vuur.
Haal van het vuur als het toch gaat koken. Zet na 5 min. het vuur uit en laat minimaal 1 uur trekken.
Verwarm de room opnieuw tot net tegen de kook aan. Haal van het vuur. Verwijder de theezakjes en giet de warme room over de chocolade en boter en laat 3 min. staan tot de chocolade zacht is.
Meng met een garde tot een glad mengsel: ganache.
Laat een nacht opstijven op een koele plaats.
Strooi het cacaopoeder in een kom of diep bord. Schep een kleine eetlepel vol ganache, stop een hazelnoot in het midden en rol tot een mooi balletje.
Gebruik plastic handschoentjes als u niet van vieze handen houdt.
Rol door het cacaopoeder en leg op een bakplaatje bekleed met bakpapier.
Herhaal tot de ganache op is.
Bewaar in de koelkast en haal ze tijdens het hoofdgerecht uit de koelkast, om ze niet ijskoud te serveren.

Bron

Yvette's recepten via Libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten