- 1 kilo drumsticks of kippendijen met been
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- 1 droge chorizo (ongeveer 225 gram)
- 1 grote ui
- 2 (rode) paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml sherry
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- handvol groene olijven
In de winter als het koud is dan is een heerlijke stoofpot voor mij echt comfortfood . Deze Spaanse kipstoofpot is dan een aanrader want je haalt er nog een beetje zonneschijn mee in huis
Lekker voor erbij: rijst, aardappelen of met brood en natuurlijk een lekkere salade.
- Kruid de kip met peper en zout.
- Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, schroei de kip aan alle kanten bruin (indien nodig in porties), ongeveer 7-8 minuten in totaal. Leg op een bord en zet apart.
- Zet de braadpan terug op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe. Bak ongeveer 2-3 minuten de chorizo.
- Voeg de ui en paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Doe dan de knoflook, tijm, paprika, komijn en laurierblaadjes erbij. Voeg na 1 minuutje de sherry toe en roer alles goed door elkaar.
- Als de wijn ingekookt is, doe je de kippenbouillon, gepelde tomaten en tomatenpuree in de pan. Roer alles goed door elkaar en doe de kip terug in de pan.
- Breng aan de kook en laat het zachtjes sudderen. Doe het deksel op de pan en laat dit ongeveer 50 minuten koken, of tot de kip gaar is.
- Als de saus na deze tijd nog steeds dun is, verwijder dan de kip en verhoog het vuur tot middelhoog zodat de saus verder kan inkoken.
- Voeg de olijven toe. Zorg ervoor dat alles goed is verwarmd.
Serveer met rijst, aardappelen, brood of salade.
Inspiratie van Internet (weet echter niet meer waar) in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
wilmiewillemse 06-02-2021
Hoi Marianne. Succes ermee en bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie
mariannefranssen_klaassen 05-02-2021
Lijkt me heerlijk! Ga ik snel een keer maken
wilmiewillemse 02-02-2021
@Abouma bedankt voor je superleuke reactie Droge witte wijn lijkt me een prima alternatief. Groetjes van Wilmie
Abouma 02-02-2021
Afgelopen weekend gemaakt, echt superlekker. 😋
Alleen geen sherry in huis, dus vervangen door droge witte wijn.
wilmiewillemse 29-01-2021
Hardstikke leuk om te horen Cecile dat jullie het heerlijk vonden en dat je het zeker nog vaker gaat maken. Bedankt voor je leuke reactie Groetjes van Wilmie