1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse kipstoofpot met chorizo

Spaanse kipstoofpot met chorizo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo drumsticks of kippendijen met been
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- 1 droge chorizo (ongeveer 225 gram)
- 1 grote ui
- 2 (rode) paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml sherry
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- handvol groene olijven



Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo
Spaanse kipstoofpot met chorizo

In de winter als het koud is dan is een heerlijke stoofpot voor mij echt comfortfood . Deze Spaanse kipstoofpot is dan een aanrader want je haalt er nog een beetje zonneschijn mee in huis

Lekker voor erbij: rijst, aardappelen of met brood en natuurlijk een lekkere salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kruid de kip met peper en zout.
- Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, schroei de kip aan alle kanten bruin (indien nodig in porties), ongeveer 7-8 minuten in totaal. Leg op een bord en zet apart.
- Zet de braadpan terug op middelhoog vuur en voeg de chorizo toe. Bak ongeveer 2-3 minuten de chorizo.
- Voeg de ui en paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Doe dan de knoflook, tijm, paprika, komijn en laurierblaadjes erbij. Voeg na 1 minuutje de sherry toe en roer alles goed door elkaar.
- Als de wijn ingekookt is, doe je de kippenbouillon, gepelde tomaten en tomatenpuree in de pan. Roer alles goed door elkaar en doe de kip terug in de pan.
- Breng aan de kook en laat het zachtjes sudderen. Doe het deksel op de pan en laat dit ongeveer 50 minuten koken, of tot de kip gaar is.
- Als de saus na deze tijd nog steeds dun is, verwijder dan de kip en verhoog het vuur tot middelhoog zodat de saus verder kan inkoken.
- Voeg de olijven toe. Zorg ervoor dat alles goed is verwarmd.

Serveertip

Serveer met rijst, aardappelen, brood of salade.

Bron

Inspiratie van Internet (weet echter niet meer waar) in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top