Garnalencocktail in een schuimomelet

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Garnalencocktail in een schuimomelet

    Garnalencocktail in een schuimomelet

    Garnalencocktail in een schuimomelet

echt een heerlijk lunch/brunch gerechtje , niet te lastig.
volgens het originele recept is het 100 gr. garnalen voor 4 personen... dat dacht ik dus niet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr gepelde Hollandse garnalen
100 ml slagroom
200 ml mayonaise
2 el tomatenketchup
2 tl.paprikapoeder
1citroen
8 eieren
8 el melk
versgemalen peper en zout
verse bieslook of dille
boter
rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kommen
2 koekenpannen , niet te groot
spatel
schaaltjes

Bereidingswijze

Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom lobbig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, 1 theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg.

Splits de eieren 1 voor 1 boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna crèmekleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook naar smaak door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door.

Smelt wat boter tegelijk in 2 koekenpannen ø 20 cm met antiaanbaklaag, schenk erin ieder ¼ van het eimengsel in. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en licht bruin worden. Bak zo nog 2 omeletten.

Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze bestrooid met nog wat bieslook en citroenrasp.

Bron

nederlands visburo

Serveertip

extra pitje , shiratja saus of tabasco door je saus , voor de budget optie , coctail garnalen of grote roze garnalen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten