Quesadilla met konijn
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een quesadilla is de Mexicaanse variant van onze croques of tosti's. Bij een quesadilla gebruik je wraps in plaats van sneetjes brood. In ons recept ga je aan de slag met konijnfilets. Bestrijk de wraps met bonenpuree en beleg ze met de rucola, plakjes zoete aardappel, gebakken spek, stukjes konijn en lente-ui. Bestrooi met basilicumblaadjes en geraspte kaas. Leg er dan een andere wrap bovenop. Even goudbruin bakken in de pan, tot de kaas gesmolten is. Je kan quesadilla eten als lunch en snack.
Ingrediënten 4 recipe.people
3 konijnfilets4 lente-uitjes
200 g zoete aardappel
handvol rucola
handvol basilicumblaadjes
½ tl gerookt paprikapoeder
100 g gerookte spekblokjes
200 g kidneybonen uit blik
½ tl komijnpoeder
200 g oude kaas, geraspt
8 tortillawraps
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Snijd de zoete aardappel in plakjes en besmeer met olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Bak ze beetgaar in ca. 20 min.
-Snijd de konijnfilets in plakjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout.
-Bak de spekblokjes knapperig in een droge koekenpan.
-Kruid de kidneybonen met het komijnpoeder, peper en zout. Mix de bonen met een scheut olijfolie.
-Snijd de lente-uitjes in ringen.
-Bestrijk de tortillawraps met de bonenpuree en beleg ze met de rucola, zoete aardappelplakjes, het spek, plakjes konijn en de lente-ui. Bestrooi met het basilicum en de geraspte kaas. Leg er een andere tortilla bovenop.
-Verwarm een ingevette koekenpan op middelhoog vuur en bak de quesadilla's een voor een goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
-Keer ze voorzichtig om en bak de andere kant eveneens goudbruin.
-Snijd ze in vieren en serveer meteen.
Bron
lekker van bij ons