Broodje pulled rabbit met barbecuesaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Mals vlees van traag gegaarde konijnenbouten met een kruidig-zoete ‘spice rub'. Om duimen en vingers bij af te likken! Begin de dag voordien, dan heb je de dag zelf nog maar weinig werk.Wist je dat konijn een licht stukje vlees is? Een portie konijn van 100 g brengt gemiddeld zo'n 145 kcal aan. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, ijzer en selenium en een goede bron van vitamine B6 en zink !
Ingrediënten 4 recipe.people
4 konijnenboutenVoor de spice rub:
10 g gerookte paprika
10 g komijn
20 g bruine suiker
10 g konijnkruiden
Een scheut olijfolie
3 dl troebel appelsap
peper
Voor de barbecuesaus:
1 ui
50 g donkere kandijsuiker
50 g honing
3 dl donker abdijbier, vb. Orval of Ciney
1 dl ketchup
5 cl sojasaus
Een scheutje tabasco
4 hamburgerbroodjes
100 g gemengde jonge slascheuten
1/2 komkommer
8 radijsjes
2 lente-uitjes
Sap van 1/2 citroen
1 el olijfolie
Bereidingswijze
1 dag voordien:
Verwarm de oven voor tot 150°C.
Maak de spice rub:
-Meng alle kruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de marinade.
-Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, giet er het appelsap bij en dek af met aluminiumfolie.
-Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 2u en 30 minuten.
-Draai daarna de oven uit en laat de konijnenbouten een nachtje rusten en afkoelen.
De dag zelf:
-Snipper voor de barbecuesaus de ui fijn en stoof op een matig vuur met de ketchup, bruine suiker, bier, honing, sojasaus en een beetje tabasco naar eigen smaak.
-Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
-Pluk het vlees van de gare bouten, trek het met 2 vorken uit elkaar en roer er de helft van de barbecuesaus doorheen
-Spoel de gemengde sla en zwier droog.
-Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en peper en zout. Besprenkel over de salade.
-Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.
-Snijd de komkommer in lange dunne plakken met een dunschiller of mandoline.
Afwerken:
-Snijd de broodjes doormidden.
-Beleg ze met de salade, komkommerplakjes, radijsjes en een flinke schep van het vlees. Dek af met het broodje en serveer meteen.
Bron
lekker van bij ons