1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Erwtensoep
  6. Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......

Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gram spliterwten
1/2 knolselderij in blokjes
1 grote pastinaak in blokjes
1 grote prei in ringen
2 liter vleesbouillon van 4 blokken ( met minder zout)
1 varkenshiel of 2 grote schouderkarbonades( ik had 2 schouderkarbonades)
1 slagersrookworst
handvol bladpeterselie grof gesneden
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Grote soeppan. snijplank en mes


Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......

Ik ben een grote fan van de recepten van Janneke Philippi. Alle gerechten, die ik tot nu toe van haar gemaakt heb waren smaakvol en zonder poespas. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer houd van de verfijndere soepen en niet zo van  een dikke erwtensoep , maar deze van Janneke wilde ik tóch graag eens proberen. Ik vond de soep in het krantje, dat af en toe met de regionale krant wordt bezorgd.

En zoals dat gaat met klassieke recepten zijn er evenveel recepten als families in omloop.

En dit is dan dat van Janneke )  En....... wederom heeft ze ons niet teleurgesteld

Kookboek:  " Janneke Philippi Collectie " op pagina 3.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de runderbouillon met de spliterwten, pastinaak, prei en knolselderij én het vlees in een grote soeppan en breng aan de kook.

Draai de hittebron laag als de inhoud van de pan kookt en laat op een zacht vuurtje 60 minuten koken met het deksel op de pan.

Haal na 60 minuten het vlees uit de soep snij het klein en verwijder eventueel het vet. Voeg het vlees weer toe aan de soep .

Leg de rookworst erbij, deksel weer op de pan en nog een 20 tal minuten koken.

Haal de rookworst uit de soep en snij deze in plakjes. Voeg weer aan de soep toe.

Roer er de grof gesneden peterselie door. Proef en breng eventueel nog met peper en zout op smaak.













Serveertip

Serveer de soep met roggebrood belegd met katenspek en een likje mosterd.

Bron

Uit een bijlage van de regiokrant. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top