
400 gram spruitjes, schoongemaakt
2 kipdijfilets, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus (Chinese of Japanse)
1 eetlepel pindakaas
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap of azijn
Pan voor de spruitjes
vergiet
hapjespan of grote koekenpan
Eerst bak je de stukjes kippendij. Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk.
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan met deksel.
Bak de stukjes kipdijfilet rondom bruin.
Kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder, sambal oelek en djahé.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook eraan toe en bak deze mee tot glazig.
Roer de ketjap, sojasaus, pindakaas, basterdsuiker, citroensap of azijn en 2 eetlepels water door elkaar.
Voeg dit bij de gebakken kip.
Breng aan de kook en laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten gaar worden.
Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Meng de spruitjes met de gare stukjes kip en de saus.
Verwarm de spruitjes met de kip en de saus nog plm. 5 minuten. Af en toe omscheppen.
Je kunt dit heel goed tevoren maken, zodat de smaken goed intrekken.
Lekker met rijst, maar ook lekker met gebakken aardappelen
pwiggers 10-02-2021
Dat is heel erg leuk om te horen Els. Dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn recept. Groetjes, Petra
meeuw405 26-01-2021
Wat is dit weer een heerlijk recept, vanavond gemaakt. Smulgroet Els
pwiggers 26-01-2021
Bedankt Els,ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Helaas hebben ze hier in het dorp geen Marokkaanse slager. Dan wordt dit gerecht vast nog lekkerder dan bij mij Groetjes,Petra
meeuw405 25-01-2021
Hallo, deze meegenomen en maken deze week!! Nu al zin in maar eerst kip halen bij de marokkaanse slager. Daar is de kip zoveeeeeel lekkerder. Smulgroet Els