1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Spruitjes
  6. Pittige Indische kip met spruitjes

Pittige Indische kip met spruitjes

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2021

Ingrediënten 2 personen


400 gram spruitjes, schoongemaakt
2 kipdijfilets, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus (Chinese of Japanse)
1 eetlepel pindakaas
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap of azijn


Verder heb je nodig


Pan voor de spruitjes
vergiet
hapjespan of grote koekenpan


Pittige Indische kip met spruitjes
Pittige Indische kip met spruitjes
Lekkere pittige stukjes kippendij in een Indische saus met knapperige spruitjes
Lekkere pittige stukjes kippendij in een Indische saus met knapperige spruitjes

Eerst bak je de stukjes kippendij.  Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan met deksel.
Bak de stukjes kipdijfilet rondom bruin.
Kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder, sambal oelek en djahé.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook eraan toe en bak deze mee tot glazig.
Roer de ketjap, sojasaus, pindakaas, basterdsuiker, citroensap of azijn en 2 eetlepels water door elkaar.
Voeg dit bij de gebakken kip.
Breng aan de kook en laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten gaar worden.

Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Meng de spruitjes met de gare stukjes kip en de saus.
Verwarm de spruitjes met de kip en de saus nog plm. 5 minuten. Af en toe omscheppen.

Serveertip

Je kunt dit heel goed tevoren maken, zodat de smaken goed intrekken.

Lekker met rijst, maar ook lekker met gebakken aardappelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top