Kip tandoori uit de oven

  • Indiaas, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Kip tandoori uit de oven

    Kip tandoori uit de oven

    Kip tandoori uit de oven

Waanzinnig lekkere kip tandori met een knipoog naar het westen ! Eerst laten we de kip wel minstens 1 uur marineren , en daarna de oven in met de rest en klaar ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kip (in reepjes)
100 gram gerookte spekblokjes
2 uien (zoete, in ringen)
2 venkels (kleine)
400 milliliter volle yoghurt
handvol kaas (geraspte)
300 milliliter room
6 eieren
handvol koriander
olijfolie
peper
zout
Voor de tandoori-kruiden :
1 eetlepel korianderpoeder
1⁄2 theelepel cayennepeper
1⁄2 theelepel nootmuskaat
1⁄2 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak een marinade van de yoghurt, de helft van de tandoori-kruiden, een scheutje olijfolie, peper en zout. Schep er de kipreepjes onder, dek af en laat 1 uur marineren.

-Verwijder de harde kern van de venkelknollen en snij in repen. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de uiringen, de spekblokjes en de gemarineerde kipreepjes over.

-Verwarm de oven voor op 180°C.

-Kluts de eieren met de room en de resterende tandoori kruiden los en giet in de ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet 50 minuten in de oven. Werk net voor het serveren af met de koriander.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten