Klassieke Bolognesesaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 21-01-2021
Ik maak hier altijd een heel grote pan van en vries het in, zo heb ik altijd een heerlijke bolognesesaus voor bij de pasta of in de lasagne.
Ingrediënten 4 personen
100 gram pancetta, fijngehakt1 ui, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 grote wortel, geschrapt en fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram gehakt, ik gebruik half-om-half van de slager
250 millilter melk
2 eetlepels tomatenpuree of klein blikje
175 milliliter rode wijn
2 blikjes tomatenblokjes
2 laurierblaadjes
10 basilicumblaadje, fijngehakt
beetje boter of olijfolie
Benodigdheden
BraadpanSnijplank + mes
Bereidingswijze
Smelt de boter samen met de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, tot hij knapperig wordt.
Doe de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in de pan en bak een minuut of 5 tot de groenten zacht zijn.
Voeg het gehakt en bak het rul en bruin.
Schenk nu de melk in de pan en laat op middelhoog vuur zachtjes koken tot de melk is verdampt.
Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd.
Schenk de wijn erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe de tomatenblokjes, laurier en basilicum in de pan.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuur 2 uur koken of tot de saus naar wens is ingedikt.
De klassieke bolognesesaus is lekker met pasta of als basis voor lasagne.
Bron
https://www.littlespoon.nl/2016/09/klassieke-bolognesesaus/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties