Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Met al het prima :) snijwerk van mijn kleinzoon van 7 jaar kwamen we samen tot een heerlijk resultaat van dit Aziatisch gerecht.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 zalmhaasje van 300 gram en 1 tl zwart sesamzaad.1 verpakking wok noedels ( afgespoeld en uitgelekt)
1 paksoi in stukjes groen en wit apart gesneden
1 ui gesnipperd
teen knoflook gesnipperd
halve rode en halve groene paprika in reepjes
1/2 rode peper in reepjes
VOOR DE LAK
5 tl sojasaus
5 tl ketjap
2 tl hoisin saus
2 tl citroensap
klein teentje knoflook gesnipperd
2 cm verse gember geraspt
1/2 rode peper zonder zaad gesnipperd
VOOR DE KOMKOMMERSLA
1/2 komkommer met schil grof geraspt
35 ml witte wijn azijn
30 ml water
kneep agavesiroop( of honing )
beetje paprika gesnipperd voor de kleur.
Benodigdheden
Ovenschaal dun ingevet, wok, snijplank en mesBereidingswijze
Roer alle ingrediënten voor de zoetzure komkommersalade door elkaar. Proef en voeg zo nodig meer azijn en/ of agavesiroop toe. Laat even intrekken.
Roer alle ingrediënten voor de lak door elkaar.
Leg de zalm in een ovenschaaltje en bestrijk de zalm met een laagje lak. Strooi er wat zwart sesamzaad over. Zet de zalm voor 18 minuten in het midden van een een voorverwarmde oven van 170 graden.
Verwarm ondertussen 1 el sesamolie in de wok en roerbak de paprika, ui, knoflook en peper enkele minuten. Voeg dan de witte delen van de paksoi toe en roerbak deze enkele minuten mee. Als laatste kunnen de groene delen erbij.
Voeg de rest van de lak en de woknoedels toe en warm alles goed door.
Serveer de noedels op voorverwarmde borden met de zaml ernaast. Geef er de zoetzure komkommersalade apart bij.