1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Zalm
  6. Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...

Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2021

Ingrediënten 2 personen


1 zalmhaasje van 300 gram en 1 tl zwart sesamzaad.
1 verpakking wok noedels ( afgespoeld en uitgelekt)
1 paksoi in stukjes groen en wit apart gesneden
1 ui gesnipperd
teen knoflook gesnipperd
halve rode en halve groene paprika in reepjes
1/2 rode peper in reepjes

VOOR DE LAK

5 tl sojasaus
5 tl ketjap
2 tl hoisin saus
2 tl citroensap
klein teentje knoflook gesnipperd
2 cm verse gember geraspt
1/2 rode peper zonder zaad gesnipperd


VOOR DE KOMKOMMERSLA

1/2 komkommer met schil grof geraspt
35 ml witte wijn azijn
30 ml water
kneep agavesiroop( of honing )
beetje paprika gesnipperd voor de kleur.


Verder heb je nodig


Ovenschaal dun ingevet, wok, snijplank en mes


Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...
Oosters gelakte zalm met  noedeltjes , paksoi en zoetzure komkommer...

Met al het prima  snijwerk van mijn kleinzoon van 7 jaar kwamen we samen tot een heerlijk resultaat van dit Aziatisch gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer alle ingrediënten voor de zoetzure komkommersalade door elkaar. Proef en voeg zo nodig meer azijn en/ of agavesiroop toe. Laat even intrekken.

Roer alle ingrediënten voor de lak door elkaar.

Leg de zalm in een ovenschaaltje en bestrijk de zalm met een laagje lak. Strooi er wat zwart sesamzaad over. Zet de zalm voor 18 minuten in het midden van een een voorverwarmde oven van 170 graden.

Verwarm ondertussen 1 el sesamolie in de wok en roerbak de paprika, ui, knoflook en peper enkele minuten. Voeg dan de witte delen van de paksoi toe en roerbak deze enkele minuten mee. Als laatste kunnen de groene delen erbij.
Voeg de rest van de lak en de woknoedels toe en warm alles goed door.

Serveer de noedels op voorverwarmde borden met de zaml ernaast. Geef er de zoetzure komkommersalade apart bij.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top