CHermoula aubergine met couscous

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Recept van een vriendin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 tenen knoflook, fijngewreven
2 theel gemalen komijn
2 theel gemalen koriander
1 theel chilivlokken
1 theel paprikapoeder
2 eetl ingemaakte gehakte citroenschil
1,4 dl olijfolie
2 aubergines
150 gr couscous
50 gr rozijnen
10 gr koriander, fijngesneden
50 gr ontpitte groene olijven, gehalveerd
30 gr geroosterde geschaafde amandelen (pijnboompitten kan ook)
3 bosuien
1 1/2 eetlepel citroensap
1 avocado, in stukjes
cherry tomaatjes, gehalveerd
zout
griekse yoghurt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden

Chermoula: meng knoflook, komijn, koriander, chilivlokken, paprikapoeder, citroenschil, 2/3 van de olijfolie en 1/2 theelepel zout.
Snijd de aubergines over de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees diep in (kruispatroon), zorg dat de schil heel blijft. Verdeel de chermoula over de aubergines (spreid goed uit). 40 min in de oven tot ze gaar zijn.

Maak de couscous volgens de verpakking.
Week de rozijnen in warm water.
Doe de rest van de olijfolie, de rozijnen, koriander, amandelen, olijven, bosui, citroensap, tomaatjes, avocado door de couscous. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer de aubergines (laat ze wel wat afkoelen) met de couscous, en evt. yoghurt.

Bron

Van een vriendin

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

LisaenMenno avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten