CHermoula aubergine met couscous
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Recept van een vriendin
Ingrediënten 4 recipe.people
2 tenen knoflook, fijngewreven2 theel gemalen komijn
2 theel gemalen koriander
1 theel chilivlokken
1 theel paprikapoeder
2 eetl ingemaakte gehakte citroenschil
1,4 dl olijfolie
2 aubergines
150 gr couscous
50 gr rozijnen
10 gr koriander, fijngesneden
50 gr ontpitte groene olijven, gehalveerd
30 gr geroosterde geschaafde amandelen (pijnboompitten kan ook)
3 bosuien
1 1/2 eetlepel citroensap
1 avocado, in stukjes
cherry tomaatjes, gehalveerd
zout
griekse yoghurt
Benodigdheden
ovenBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Chermoula: meng knoflook, komijn, koriander, chilivlokken, paprikapoeder, citroenschil, 2/3 van de olijfolie en 1/2 theelepel zout.
Snijd de aubergines over de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees diep in (kruispatroon), zorg dat de schil heel blijft. Verdeel de chermoula over de aubergines (spreid goed uit). 40 min in de oven tot ze gaar zijn.
Maak de couscous volgens de verpakking.
Week de rozijnen in warm water.
Doe de rest van de olijfolie, de rozijnen, koriander, amandelen, olijven, bosui, citroensap, tomaatjes, avocado door de couscous. Breng eventueel op smaak met zout.
Serveer de aubergines (laat ze wel wat afkoelen) met de couscous, en evt. yoghurt.
Bron
Van een vriendin